Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@09:51:24 GMT

معارضه ملکی سنگی دیگر بر پای لنگ توسعه ایلام

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۲۳۰۹۷

معارضه ملکی سنگی دیگر بر پای لنگ توسعه ایلام

به گزارش ایرنا، رد یابی برخی طرح های کلان ومحوری که با محوریت رونق اشتغال وافزایش تولید یا رشد زیربناها در استان ایلام با سلام و صلوات آغاز شده اند اما بعد از چندی در تله تطویل و ابهام گم گشته اند نشان از مولفه و مانع جدیدی از جنس خودی می دهد.
برای شناسایی این مانع جدید نباید سر و ذهن را به سمت مرکزنشینان و ندادن اعتبار چرخاند که به مثابه پر عقاب ناصرخسرو در شعر منظوم و معروف' از ماست که برماست' عامل ادامه فقر تولید و اشتغال صنعتی و بیکاری فزاینده دستکم در حد و جغرافیای طرح های مرتبط و مربوطه این بحث افرادی از هم استانی های خود ما می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هر چند ناخشنودی مدیریت اجرایی استان از فعال بودن معارضه ملکی به عنوان سد راه طرح های توسعه ایلام در یکسال گذشته مکرر موضوع خبر و تحلیل رسانه ای بوده است اما این بار تحقق نیافتن چهار طرح کلان بخش کشاورزی که موسسه سرمایه گذاری کوثر متعهد به اجرای انها در استان ایلام بهانه طرح و پرداخت رسانه ای این پدیده می باشد.
به گزارش ایرنا، معاون اقتصادی استاندار ایلام دوشنبه گذشته خواستار اقدام سریع تر موسسه کوثر در خصوص انجام تعهدات و اجرای پنج طرح مصوب این استان شد خواسته ای که پیشتر استاندار ایلام نیز بر ان تاکید کرده بود.
معاون استاندار ایلام همچنین در اظهارات خود به احتمال انتقال طرح های ایلام به استان های همجوار توسط گروه کوثر اشاره کرده و ضمن مخالفت، ان را خط قرمز مدیریت استان ذکر کرد.
اظهارات دکتر درویشی واکنش تند سویه مقابل موضوع یعنی مدیر عامل گروه سرمایه گذاری کشاورزی کوثر را برانگیخت.
گروه سرمایه گذاری کشاورزی کوثر روز چهارشنبه با ارسال جوابیه ای به امضای مدیرعامل ان شرکت به ایرنا مرکز ایلام نسبت به اظهارات گلایه امیز معاون اقتصادی استاندار ایلام واکنش نشان داد و انتقادهای مطروحه را نابجا دانسته و معارضه ملکی و محلی را علت اصلی تاخیر یا اجرا نشدن طرح های کوثر در استان ایلام عنوان است.
درجوابیه کوثر به نقل از مجتبی نوروزی توضیح داده شده است: گروه کشاورزی کوثر مدت ها است که بنا به احساس مسئولیت و تکالیف سازمانی برگرفته از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و اهداف سازمان بالا دستی خود، پیگیر اجرای پنج پروژه در بخش های دام، طیور، آبزیان، گلخانه و زراعت در استان ایلام بوده است که به علت عدم انجام تعهدات استان در حل مشکل معارضین این پروژه ها به جز یک مورد نتوانسته به موفقیت چندانی دست یابد.
نوروزی تاکید کرده که فاز اول پروژه گلخانه هلیلان تنها طرح از مجموع طرح های شرکت کوثر در استان ایلام است که با همراهی سازمان جهاد کشاورزی هم اکنون با پیشرفت فیزیکی مناسب در حال اجرا و در آستانه تکمیل و بهره برداری قرار دارد.
وی احداث گاوداری 2 هزار راسی ، واحد جوجه کشی، مرغ مادر و طرح پرورش ماهی در قفس را دیگر طرح های موسسه سرمایه گذاری کوثر در استان ایلام ذکر کرد که به علت وجود معارضه های ملکی سرنوشت اجرای آن ها در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.
مدیرعامل موسسه سرمایه گذاری کشاورزی کوثر تصریح کرد: ادامه یافتن معارضه های محلی که معاونت اقتصادی استانداری متعهد به رفع انها شده است 'موجب انتقال پروژه های فوق به استان های همجوار 'خواهد شد.
به گفته وی گروه سرمایه گذاری کوثر همزمان با شروع فعالیت دراستان ایلام فعالیت های مشابه ای در استان های لرستان و کرمانشاه آغاز کرده که عمده این پروژه ها با همراهی مسئولان استانی یا به بهره برداری رسیده یا دراینده نزدیک تکمیل می شوند.
این متن خبری بدون دریافت نظر اهالی ملک و محل اجرای طرح های مورد بحث به لحاظ سیاست طرفینی ایرنا ناقص به نظر می رسد .
دانستن اینکه علت مخالفت معارضین محلی سودجویی و دریافت بهای غیر معمول است و یا دلایل زیست محیطی ، زراعی و ... پشت ممانعت انها وجود دارد.' مواردی است که ایرنا مرکز ایلام برای دانستن و نشر انها از تماس و دریافت نظر معارضین اجرای چهار طرح کوثر استقبال می کند.
6034
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 بیکاری زیست محیطی سرمایه گذاری شعر کشاورزی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۲۳۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود

ایسنا/همدان منتخب مردم رزن و درگزین در مجلس گفت: با توجه به مسأله خشکسالی و با توجه به ظرفیت‌های موجود شهرستان‌های رزن و درگزین در زمینه کارآفرینی و اشتغال باید با مشارکت مردم این دو شهرستان از کشاورزی به سمت صنعتی شدن سوق داده شود.

سیدابوالحسن مصطفوی‌غمام در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در آینده با این روال نمی‌توانیم ادامه دهیم، باید شهرک صنعتی رزن و درگزین به کار بیاید، در حال حاضر ۳۵ سال از افتتاح شهرک‌ صنعتی رزن می گذرد اما تنها ۱۰ درصد ظرفیت آن فعال است.

وی اضافه کرد: باید سرمایه‌گذاران بومی منطقه را که به سایر استان‌های دیگر مهاجرت کرده و در سایر استان‌های دیگر سرمایه‌گذاری کرده‌اند را به منطقه بازگردانیم و با ظرفیت وجود چنین سرمایه‌گذارانی در کنار آموزش افراد بومی منطقه و کارآفرینی موجب افزایش سرمایه منطقه شویم.

مصطفوی‌غمام یادآور شد: در حال حاضر ۸۵ درصد محور اشتغال این دو شهرستان کشاورزی بوده و در برخی از روستاهای این شهرستان‌ها به علت کاهش بارندگی و خشکسالی‌ها دارای مشکلات آب هستیم و به طور قطع حرکت به سمت صنعتی شدن منطقه از نقش مؤثری در زمینه اشتغال منطقه برخوردار خواهد بود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های مهم منطقه رزن و درگزین تصریح کرد: بخش بقراطی شهرستان رزن در کل کشور یکی از قطب‌های مهم تولید گیاهان دارویی بوده و ایجاد و توسعه گلخانه‌ها در این بخش از خام‌فروشی گیاهان دارویی تولید شده این بخش جلوگیری کرده و ارزش‌افزوده دوچندانی را نصیب مردم این منطقه می‌کند.

مصطفوی‌غمام در ادامه با بیان اینکه چندین روستای شهرستان‌های این منطقه ۸۰ تا ۹۰ درصد تولید رازیانه کشور را دارند، افزود: متأسفانه این منطقه فاقد صنایع تبدیلی مربوط به گیاهان دارویی بوده و این امر موجب شده تا گیاهان دارویی کشت و تولید شده منطقه خام‌فروشی شده و سایر کشورها صادر شود.

وی گفت: ایجاد کارخانه روغن و اسانس‌گیری  و صنایع تبدیلی و عرقیجات گیاهان دارویی از جمله رازیانه موجب می‌شود مردم بتوانند در منطقه خود دارای صنایع تبدیلی مربوط به رازیانه و گیاهان دارویی بوده و حتی در کارگاه‌های کوچک خود نیز نسبت به این امر اقدام داشته باشند و بحث گردشگری این روستاها با این کار در شهریورماه هر سال رونق بگیرد و درآمد و ارزش افزوده بیشتری را عاید مردم منطقه کند.

مصطفوی‌غمام با بیان اینکه قسمت‌های شمالی شهرستان‌های رزن و درگزین بیشتر در بحث تولید سیب‌زمینی فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: تولید سالانه سیب‌زمینی سه تا چهار روستای منطقه در برخی از سال‌ها بیش از ۴۰۰ هزار تن بوده اما نبود صنایع تبدیلی موجب شد تا سیب‌زمینی‌کاران منطقه سال گذشته بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان دچار ضرر شوند چراکه هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت هر کیلو سیب‌زمینی ۱۰ هزار تومان است اما هر کیلو سیب‌زمینی تولید شده را به قیمت ۳۰۰۰ تومان فروختند حال آن‌که اگر دارای صنایع تبدیلی سیب‌زمینی در منطقه بودند چنین اتفاقی برای آنها رخ نمی‌داد و دچار چنین ضرری نمی‌شدند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به بحث صنایع تبدیلی منطقه برای رونق اشتغال و حل مشکلات حوزه کشاورزی شهرستان اظهار کرد: اگر در منطقه سرمایه‌گذاری کشاورزی- صنعتی شود به طور قطع سرمایه‌ها از منطقه خارج نخواهد شد بلکه موجب می‌شود مردم به سرمایه‌گذاری در منطقه اعتماد کنند و با سرمایه‌گذاری در منطقه علاوه بر رونق اقتصادی منطقه مهاجرت معکوس را رقم زده و سایر سرمایه‌گذارانی که در سال‌های گذشته به سایر استان‌ها مهاجرت داشته اند را دوباره به منطقه بازگردانند.

منتخب مردم رزن و درگزین در خانه ملت در ادامه تصریح کرد: در یکی از روستاهای شهرستان درگزین ۱۰۰ هکتار گلخانه احداث شده که اکثر کارگران آن غیربومی و بیشتر افغانی هستند و پس از زمان برداشت به صورت فله بار شده و در دیگر استان‌ها بسته‌بندی و با برند آنها صادر و سود زیادی عایدشان می‌شود و در مقابل هیچ کس در منطقه ما از این محصولات سودی نمی‌برند و گلخانه‌های موجود این روستا هیچ کمکی به اشتغال منطقه نداشته است.

مصطفوی‌غمام یادآور شد: اگر محصولات تولیدی منطقه با برند منطقه درگزین و رزن صادر شود آن موقع است که توانسته‌ایم سرمایه و اشتغال مردم را ارتقاء دهیم و سرمایه را به شهرستان بازگردانیم.

وی با بیان اینکه نیمی از تولید مرغ استان همدان مربوط به شهرستان درگزین است، تصریح کرد: متأسفانه کشتارگاه ماکیان منطقه با گذشت چندین سال هنوز نیمه کاره باقی مانده و برای راه‌اندازی و افتتاح به چهار تا پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که به طور قطع مرتفع شدن مشکل این کشتارگاه از نقش مؤثری در ارزش‌افزوده دوچندان برای شهرستان به همراه خواهد داشت و علاوه بر آن مرغ تولید شده شهرستان با برند منطقه معرفی خواهد شد.

مصطفوی‌غمام با بیان اینکه ۱۵ سال از کلنگ‌زنی محور اصله به کاج درگزین می‌گذرد اما هنوز هیچ اتفاقی در بحث زیرساخت این محور انجام نگرفته است، گفت: طی هشت سال تعداد ۵۷ نفر در این محور به علت تصادفات جان خود را از دست داده‌اند.

وی امنیت راه، بهداشت، اشتغال و آموزش را از اولویت‌های توجه ویژه خود برای رسیدگی دانست و گفت: در دور جدید مجلس شورای اسلامی تمامی این موارد را باید با جدیت پیگیر بود ضمن اینکه مشارکت مردم در این مسیر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود
  • سایت بازیافت در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان
  • سایت بازیافت شهرداری در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان شهر
  • ایمن‌سازی دیواره‌های سنگی کانال‌های مستعد ایجاد حادثه در سطح منطقه پنج ارومیه
  • پیش‌بینی هزینه ۴۰۰ میلیارد ریالی جهت توسعه مناطق حاشیه شهر
  • توسعه صادرات و جذب سرمایه‌گذار را برای ایلام دنبال می‌کنیم
  • در این جنگل، چوب ها تبدیل به سنگ شدند! /درباره یکی از جالب ترین مکان های روی زمین (+تصاویر)
  • چینی ها ۱۰ هزار میلیارد ریال در مازندران سرمایه گذاری می کنند
  • استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد در توسعه فناوری شهری
  • استفاده از ظرفیت بی‌نظیر دانشگاه آزاد در زمینه علم و فناوری برای توسعه شهری